RENK PINARI - KİMYEVİ MADDELER İMALAT, İTHALAT, TOPTAN, PERAKENDE MÜMESSİLLİK VE HIRDAVAT ÇEŞİTLERİ

ERSAN BOYA

Şirketimiz 1978 yılında kurulup, 1981 yılında limited şirket halini almıştır. Kurulduğundan bu zamana kadar sektörün öncü firmaları ile çalışmış ve lider kuruluşlara hizmet vermiştir. Ve gittikçe genişleyen ürün çeşitlerini yenilikleriyle sunmaktadır. Uzmanlık alanımız boya, yapıştırıcı, kimyevi madde, izolasyon malzemeleri ve epoksi ürünler çeşitlerimizdendir. Başlıca bayiliklerimiz zinga boya, dyo, polisan, dewilux, filli boya, marshall, akzo nobel, dekor fırça rulo, henkel ve çekomastiktir. 

Yapılan tasarımlarla ve tamamlanan projeli işlerle insanlarımızın beğenisini toplamakta, yeni tasarımlar ve projelerle insanlarımızın güvenini kazanmaya devam etmektedir.

 

ZİNGA BOYA

Her yıl korozyon sanayiye milyarlarca dolara mal oluyor. Bu korozyon varlıkları sadece ihmal edilmiş gibi göstermez, daha da önemlisi, yapısal olarak istikrarsızlığa neden olur ve dolayısıyla ciddi bir güvenlik tehlikesine neden olur. Ayrıca, üretim sürecinin ciddi şekilde bozulmasına ve dolayısıyla karlılığa neden olur.
zinga boya, hem aktif katodik koruma sağlayan hem de pasif bir fiziksel kalkan sağlayan kolay uygulanmış bir film galvanizleme sisteminde hem Pasif hem de Aktif korumayı birleştiren diğer korozyon önleme yöntemlerinden farklıdır.

ZİNGA nedir ve nasıl kullanılır?
ZİNGA film galvanizleme sistemidir.

ZİNGA %99,995 safiyette (Avrupa standartları ISO 752 ve DIN 1706) % 96 elektrolitik çinko tozu (Avrupa standartları ISO 3549 : 1987 ve DIN 55 969) içerir. Bunun yanı sıra sentetik reçineler, pigmentler ve solventler içeren tek bileşenli bir maddedir. Zinga uygulamasından sonraki kuru yüzeyde %96 saf çinko vardır.
Uygulama fırça, rulo, püskürtme, tabanca ile, aerosol veya daldırma yöntenleri ile yapılabilir.Alanda uygulanabilir, hatta nemli atmosferde dahi uygulanabilir.

ZİNGA pasa karşı iki şekilde korur: – Aktif koruma: galvanik veya katodik koruma (feda edici anot) – Pasif koruma: bir bariyer (çinko oksit veya bağlayıcı) vasıtasıyla koruma.

ZİNGA, galvanizasyon ile sıcak daldırmanın pozitif özellikleri, yani aktif veya pasif koruma, ile boyamanın avantajlarını, yani bariyer koruma ve kolay uygulama, birleştirmiştir. Bu yüzden ‘film galvaniz sistem’ diye adlandırılır.

  • ZINGA bariyer koruma sağlar
  • ZINGA oksitlenirken yüzeyinde yavaş yavaş çinko tuzları oluşur ve bir koruyucu bariyer meydana getirir. Bunun yanında, ZINGA’daki bağlayıcı, ikinci bir koruma tabakası sunmakta ve çinkonun yitirimini azaltmaktadır.
  • ZINGA galvanik veya katodik koruma sağlar


ZINGA’da bulunan çinko, altında bulunan çeliği aşınma ve paslanmaya karşı korumak için kendini feda eder. Galvanik korumanın özelliği şöyledir: daha az üstünlüğü olan metal, örneğin çinko (anot) , anot ve katod arasındaki voltaj farkından dolayı üstün metali (katod) korumak için kendini feda eder.
ZINGA uygulaması ile elde edilen galvanik birleştirme, Gent Üniversitesi tarafından kanıtlanmıştır. Galvanik koruma sağlamak için, kuru haldeki çinko yoğunluğu en az % 92 olmalıdır. ZINGA %96’lık kuru çinko film içererek bu koşulu sağlamaktadır.
Galvanik koruma için 4 elemente ihtiyaç vardır:

  • elektrolit çözelti
  • metalik iletken
  • anot
  • katod

Çelik yüzey ZINGA ile kaplandığı zaman, ZINGA anot ve çelik de katod’tur. Aynı zamanda çelik, metalik iletken vazifesi görür. Atmosferde elektrolit vazifesi görücek yeterince nem mevcuttur.